Järjestöpiste avaa oven yhdistysten maailmaan – Ensimmäiset pisteet avattu Kokkolassa

Järjestöklinikan uusi järjestöpiste on avannut ovensa Kokkolassa Centrian ammattikorkeakoulun tiloissa, opiskelijakunta Copsan toimiston yhteydessä. Myös KpEDU:n hyvinvointikampukselle tulee järjestöpiste 13. huhtikuuta.

Järjestöklinikan uusi järjestöpiste on avannut ovensa Kokkolassa Centrian ammattikorkeakoulun tiloissa, opiskelijakunta Copsan toimiston yhteydessä.

Järjestövalmentaja Päivikki Puutio-Ojala kertoo, että opiskelijat saavat maaliskuussa avatulta järjestöpisteeltä ajankohtaista tietoa Keski-Pohjanmaalla toimivista yhdistyksistä ja järjestöistä.

– Etenkin kansainvälisille opiskelijoille alueen järjestökenttä ja kolmannen sektorin kansalaistoiminta on vielä tuntematonta. Järjestöpisteeltä opiskelijat saavat tietoa esimerkiksi yhdistysten tapahtumista ja vertaistuesta sekä avoimista työharjoittelupaikoista ja opinnäytetöistä.

– Autan opiskelijoita myös etsimään yhdistyksistä ja järjestöistä mielekästä vapaa-ajan tekemistä ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia yhteistyössä Kosti ry:n ja heidän luotsaamansa Silta Yhteisöklubin kanssa, lisää Puutio-Ojala.

Kansalaistoimintaa ilman kynnystä

Järjestöpisteen perustaminen on oppilaitoksille helppoa, vaivatonta ja maksutonta. Puutio-Ojala päivystää järjestöpisteellä kevään ajan, ja aikataulut löytyvät Järjestöklinikan nettisivuilta. Myös KpEDU:n hyvinvointikampukselle tulee järjestöpiste keväällä, ja ovet avataan 13. huhtikuuta.

Järjestöpiste tuo Puutio-Ojalan mukaan yhteen kaikenikäiset opiskelijat ja yhdistysväen.

– Järjestöpisteellä opiskelijat pääsevät ilman kynnystä tapaamaan yhdistystoimijoita ja oppivat tuntemaan kehen ottaa yhteyttäkin, jos kansalaistoiminta kiinnostaa. Järjestöpiste avaa kaikenikäisille opiskelijoille oven yhdistysten maailmaan, sanoo Puutio-Ojala.

Samaa mieltä on opiskelijakunta COPSAn toiminnanjohtaja Tanja Kupiainen.

– Järjestöklinikka on valtavan tärkeä yhteistyökanava opiskelijakunnalle. Järjestöpisteen läsnäolo tuo järjestöt upeasti opiskelijoiden käden ulottuville, iloitsee Kupiainen.

Kpedu ammattikampuksen (Kokkola) järjestöpiste

Ma 16.5. klo 9-15

Ti 17.5. 12.30-16

Ke 18.5. 9-13.30

To 19.5. 9-15

Pe 20.5. klo 9–15

Centrialla sijaitseva järjestöpiste

Avoinna taas syksyllä, seuraa ilmoittelua!

Ajankohtaista

Skip to content