Vaasan Kalevalaiset palkittiin liittonsa vuoden yhdistyksenä

Valintaperusteiksi Liiton hallitus mainitsi Vaasan Kalevalaisten monipuolisen, innostavan ja eri ikäisiä ihmisiä yhdistävän toiminnan.

Erityiskiitosta Vaasan Kalevalaiset saivat helmikuussa 2021 tapahtuneesta Kansallispukuhiihto-tempauksesta, josta tuli ilmiö sosiaalisessa mediassa.

– Kansallispukuhiihto tuotti laajasti iloa koronapandemian rajoitusten aikana. Hauska tempaus toi kulttuuriperintöä ja ruumiinkulttuuria esille talvisessa luonnossa tavalla, johon jokaisen oli helppo tarttua, Kalevalaisten Naisten Liiton toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen kertoo palkitsemisperusteista.

Hauska tempaus tuotti laajasti iloa, ja siihen oli jokaisen helppo tarttua.

Innostusta ja huumoria

Kansallispukuhiihdon lisäksi Vaasan Kalevalaiset järjestävät vuosittain erilaisia kansallispukutapahtumia ja monipuolista kulttuuri- ja perinnetoimintaa.

– Jäsenistöstämme löytyy monipuolista kansanperinteen osaamista, innostusta ja ennen kaikkea huumoria, Vaasan Kalevalaisten puheenjohtaja Riikka Paakkunainen kertoo.

”Jäsenistöltämme löytyy osaamista, innostusta ja ennen kaikkea huumoria.”

Kansallispukuhiihto toi yhdistyksen toiminnalle laajaa näkyvyyttä.

– Pääsimme jopa ehdolle YLE:n hiihtokupla-gaalaan. Tekemäämme kansallispukuhiihtojulkaisua on katsottu sosiaalisessa mediassa lähes 50 000 kertaa, ja se on levinnyt myös Suomen rajojen ulkopuolelle, hän lisää.

Kansanperinnettä ja muinaishistoriaa

Vaasan Kalevalaiset haluaa tuoda esiin suomalaisen kansanperinteen lisäksi myös Vaasan alueen muinaishistoriaa.

– Haluamme toiminnallamme tuoda esiin myös lähistöllä sijaitsevia kiinnostavia historiallisia ja luontoarvoiltaan tärkeitä paikkoja, kuten esimerkiksi Hovioikeudenmetsä Vaasassa, Nissashagan rautakautinen polku Maalahdessa ja noidistaan tuttu Kuivilanvuori Isossakyrössä, Paakkunainen kertoo.

Vaasan Kalevalaiset toivottaa kaikki kansanperinteistä, historiasta ja omista juuristaan kiinnostuneet uudet jäsenet lämpimästi mukaan toimintaan.

Kalevalaiset Naiset

Vaasan Kalevalaiset ry on yksi Kalevalaisten Naisten Liiton jäsenyhdistyksistä. Kalevalaisten Naisten Liitolla on tällä hetkellä noin 50 jäsenyhdistystä ja 2 500 henkilöjäsentä eri puolella Suomea ja Ruotsia.

Kalevalaisten Naisten Liitto omistaa Kalevala Korun ja vastaa sen omistajaohjauksesta.

Jaa tämä järjestötarina:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tulosta sivu

Uusimmat järjestötarinat

Skip to content