Vaasan asukasyhdistykset tempaisevat kesäkuussa

Vaasan kaupungissa toimii monia asukasyhdistyksiä, jotka luovat alueilleen yhteisöllisyyttä. Tällä viikolla tempaistaan Isolahdessa ja Palosaarella.

Isolahti-seuran ja isolahtelaisten kesänavausta vietetään Isolahden sataman edessä olevalla ulkoilusaarella Variskarilla keskiviikkona 8. kesäkuuta kello 17.30–19.30.

– On hienoa, että voimme kerätä isolahtelaiset yhteiseen tapahtumaan. Luvassa on rentoa yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä vauvasta vaariin, kertoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Marita Reinikka.

Reinikka kannustaa isolahtelaisia ottamaan mukaan koko perheen ja naapuritkin.

– Tervetuloa muutkin kaupunkilaiset tutustumaan Isolahteen ja isolahtelaisiin. Esittelemme mielellämme myös Isolahti-seuran toimintaa, ja Isolahti-kyselyyn osallistujien kesken arvotaan kahvittelulahjakortteja Minimossenille, vinkkaa Reinikka.

Luonnosta hyvinvointia

Variskari on viihtyisä ulkoilualue, jonka nuotiopaikoilla voi grillata omia eväitä. Kesänavauksessa voi kokeilla myös erilaisia pihapelejä, kuten mölkkyä, krokettia ja tikkakisaa.

– Ohjelmassa on lisäksi keppihevosrata ja piirustuspiste. Tehtäväradoilla pääsee koko perheen voimin kokeilemaan erilaisia luontotehtäviä, hyppimään kivillä ja halaamaan puita, sanoo Reinikka.

Tapahtumassa ovat ensimmäisen tunnin aikana mukana ihastuttamassa Aava Kertun Kotitilan eläimet ja poniratsastuskin onnistuu.

– Paikalla ovat myös Vaasan kaupungin kesäsoittaja ja liikuntakaveri. Vaasan urheilukalastajat antavat opastusta kalastukseen, heiltä saa lainaksi onkia ja matojakin löytyy, kertoo Reinikka.

Lisätietoa tapahtumasta ja mukavaa kaupunkilaiskeskustelua ympäri vuoden löytyy Facebookin Isolahti – Storviken ja Ja jos haluaa lisätä niin lisätietoa tapahtumasta ja mukavaa rupattelua ympäri vuoden löytyy Facebookin Isolahti – Storviken -ryhmästä.

Palosaaren karnevaalitunnelmaa

Tällä viikolla tempaisevat myös palosaarelaiset Palosaari-karnevaalin merkeissä. Palosaaren asukasyhdistyksen johdolla järjestetään kaksipäiväinen tapahtuma, jonka avaa keskiviikkona 8. kesäkuuta 17.30 Palosaaren pormestari Heimo Hokkanen.

Keskiviikkopäivä alkaa kello 14 Palosaaren kaavoituskävelyllä, jonka reitti kulkee Påttin puhdistamon, Mansikkasaaren ja yliopistonrannan kautta. Keskiviikkoillassa saadaan nauttia myös esimerkiksi kaupungin kesäartistin ja Vaasan harmonikkakerhon esityksistä sekä Palosaaren Pisarien lastennäytelmästä.

Torstaina 9. kesäkuuta kello 13.30 on luvassa kulttuurikävely, jossa tutustutaan Puuvillatehtaan rakennuksiin, Venny Kontturin muistomerkkiin ja Työväenmuseoon. Karnevaalit päättää rautalanka-orkesteri Black Islandersin esitys.

Jaa tämä järjestötarina:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tulosta sivu

Uusimmat järjestötarinat

Skip to content